Фейгін розповів про умови утримання Сущенка в Росії

Фейгін розповів про умови утримання Сущенка в Росії

Фото: УНІАН

Сусідом полоненого журналіста Сущенка виявився засуджений у справі "Хізб-ут-Тахрір".

Полоненого українського журналіста Роман Сущенка посадили до двомісної камери, де його сусідом виявився один із засуджених у так званій справі "Хізб-ут-Тахрір".

Про це написав на своїй сторінці у Twitter його адвокат Марк Фейгін.

"Роман Сущенко в Лефортово в двомісній камері з сусідом. Сусід із засуджених у справі Хізб-ут-Тахрір. У камері у Романа холодильник, телевізор і радіо. У неділю журналіст з Парижа Сущенко побачив передачу Кисельова", - розповів він.

Окремо Фейгін передав подяку за підтримку від Сущенка.

"Переказує всім привіт, дякує за підтримку особливо журналістам. Масштаб цієї підтримки його дуже підбадьорив", - додав адвокат.

Нагадаємо, 3 жовтня, з'явилася інформація про арешт Романа Сущенка Лефортовським судом на 2 місяці.  Російські силовики стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави". Проти українця порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство, проводять розслідування. Романа Сущенка в СІЗО "Лефортово" виявили члени Громадської спостережної комісії (ОНК) Москви. 47-річний журналіст перебував у камері карантинного відділення.

Журналіст розповів членам ГНК, що на нього чинився психологічний тиск, а слідчий не дозволив подзвонити дружині й повідомити про арешт. ФСБ надала йому державного адвоката. Колишній адвокат звільненої з російського полону нардепа Надії Савченко Марк Фейгін вирішив допомогти Сущенку й стати його захисником.

Журналіста Романа Сущенка можуть обміняти на затриманого нещодавно в Рівному агента головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація