Фігурант гучного політичного скандалу Пасішник стверджує, що з пересадками летить до України

Фігурант гучного політичного скандалу Пасішник стверджує, що з пересадками летить до України

Андрій Пасішник / Фото: Андрій Пасішник / Facebook

НАБУ не змогло вручити йому офіційну підозру, бо він вилетів за кордон.

Виконавчий директор, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник, який нібито намагався через бізнес-партнера Порошенка та нардепа Ігоря Кононенка влаштуватися заступником міністра економрозвитку Абромавичуса, обіцяє найближчим часом прилетіти з-за кордону до України. Він стверджує, щойно дізнався, що НАБУ хоче вручити йому підозру у вчиненні кримінального правопорушення, вирішив повернутися додому. Мовляв, він вважає себе невинним, справу називає сфабрикованим політичним замовленням і буде відстоювати свою правоту.

Про це Пасішник повідомив у коментарі "Українській правді".

"Набридло читати дурниці, що я втік", – сказав він.

Пояснив, що швидко повернутися не може, бо чартерні рейси переповнені. Тому летить із пересадками.

"Я не злочинець і готовий відстоювати свою правову позицію у цій сфабрикованій справі, в якій прослідковується політичне замовлення, щоб вивести мене з процесу повернення контролю держави над нафтовими активами, з яких роками виводились мільярди гривень", – наголосив Пасішник.

У коментарі "Новому времени" Пасішник уточнив, що полетів у відпустку до Єгипту, але після того, як дізнався про те, що його шукає НАБУ, вирішив повернутися в Україну і відповісти на всі питання. Для цього, за словами Пасішника, йому довелося летіти з Єгипту з трьома пересадками. Він підкреслив, що сьогодні, 11 березня, після приліту з'явиться особисто в НАБУ.

Пасішник додав, що 10 березня його адвокат прибув до детектива НАБУ Руслана Боднарчука для ознайомлення з матеріалами справи. Проте йому відмовили, пославшись на те, що у них є сумніви, що договір з ним підписала дружина Пасішника.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України хотіло вручити Пасішнику підозру 9 березня. За кілька годин до візиту в НАБУ він повідомив детективу, що терміново вилетів на лікування за кордон і, мовляв, пробуде там щонайменше до 1 квітня.

Фігурант корупційного скандалу Андрій Пасішник утік за кордон

Фігурант корупційного скандалу Андрій Пасішник утік за кордон

Повʼязані теми:

Наступна публікація