Філатов назвав конкурс міст на Євробачення-2017 "пекельним компотом"

Філатов назвав конкурс міст на Євробачення-2017 "пекельним компотом"

Фото: УНІАН

Дніпровський мер позичив успіхів своєму київському колезі, Віталію Кличку.

Мер Дніпра Борис Філатов побажав Києву успішно провести Євробачення-2017. Про це він заявив у коментарі ТСН.ua.

"Улюбленій столиці нашої улюбленої країни я хотів би побажати в цій справі тільки успіху, і Віталію Кличку як своєму колезі, щоб він не стикався з труднощами на цьому шляху", - зауважив дніпровський мер.

Водночас він розкритикував спосіб, у який проводився конкурс між містами, у якому, окрім Києва, брали участь Одеса, Дніпро, Харків, Львів і Херсон.

"Подібного роду поведінка з боку членів оргкомітету є ганебною, особливо після заяви пана Аласанії, якого до того не було ні видно, ні чути. Він не брав участі у засіданнях, я його жодного разу не бачив на Кабміні, жодного разу з ним не розмовляв, і з самого початку конкурсу він зайняв деструктивну позицію і, зокрема, одразу оголосив про те, що Дніпро викреслили. Я вже не кажу про всіх інших учасників цього балету", - сказав Філатов.

Мер Дніпра наголосив, що децентралізацію треба не лише декларувати на словах, а й доводити на ділі, надаючи можливість регіонам проявити себе у подібних подіях.

"А вони починають придумувати причини для відмови. Наскільки я знаю, сказали, що у нас дефіцит готельного фонду і ми нібито близькі до АТО. Але коли потрібно щось зробити, то вишукуються можливості для дій, а не причини для цього негативу. Тому питання лежить у площині навіть не Дніпро - Київ, а регіони - столиця", - вважає мер Дніпра.

Нищук пояснив, за якими критеріями відбирали фіналістів"Битви міст" за Євробачення-2017

Нищук пояснив, за якими критеріями відбирали фіналістів"Битви міст" за Євробачення-2017

Філатов також пошкодував за долю Одеси, яку врешті решт називали головною конкуренткою Києва. "Для мене Одеса як друга батьківщина. Там я закінчував юридичний інститут і захищав дисертацію. Для мене це дуже близьке місто і рідне", - пояснив він.

Чиновник додав, що за його інформацією конкурс насправді був простою профанацією, адже його результат було відомо наперед.

"Це був міф з брехні, маніпуляції, небажання розкидатися фінансовими потоками і серйозними підрядами, договорняками. Такий ось пекельний компот. Звичайно, не треба було затівати все це неподобство. Одразу б оголосили Київ. Ми би поплескали - й усе. А так вони влаштували профанацію на всю країну. Два місяці втратили дорогоцінного часу, в тому числі й для Києва", - зауважив Філатов.

Нагадаємо, що 9 вересня офіційно було оголошено, що пісенний конкурс Євробачення-2017 відбуватиметься у Києві.

До слова, декілька тижнів тому Кабмін виділив значну суму грошей на проведення Євробачення. Фінансування для конкурсу знайшлося.

Повʼязані теми:

Наступна публікація