Фінляндія готова відразу надати Україні безвізовий режим

Фінляндія готова відразу надати Україні безвізовий режим

Фото: business.ua

Однак країни ЄС на своїй зустрічі не змогли домовитися про це.

Фінляндія готова відразу надати безвізовий режим Україні і Грузії, оскільки ці країни виконали всі вимоги Євросоюзу.

Про це заявив держсекретар Оллі-Пекка Хейнонен, який представляв свою країну на зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС у Люксембурзі, передає Yle.

За його словами, міністри, однак, не змогли домовитися про надання безвізового режиму цим країнам. Вони прийшли до висновку, що ЄС і Україна, Туреччина, Грузія і Косово просуваються на шляху до безвізу, але Євросоюз поки не готовий скасувати візи для громадян цих країн.

При цьому найбільш жваві дискусії точилися навколо Туреччини, оскільки ЄС пообіцяв наприкінці червня скасувати візовий режим для Туреччини, якщо країна виконає всі умови.

– Питання про введення безвізового режиму з Туреччиною залишається відкритим, – сказав держсекретар.

Нагадаємо, країни Європейського союзу відклали схвалення рішення щодо надання безвізового режиму для України, Грузії та Косова до вересня 2016 року. Комітет постійних представників країн ЄС на своєму засіданні в середу не зміг дійти одностайної згоди щодо цього питання. 

Начебто надання безвізового режиму гальмується через Німеччину, яка висловлює занепокоєння щодо грузинських організованих злочинних угруповань. Італія та Франція закликають дочекатися схвалення загального механізму призупинення безвізового режиму. Є також країни, які не хочуть приймати рішення щодо безвізового режиму для України, Грузії та Косова до того, поки не буде розглянуто запровадження відповідного режиму для Туреччини.

Безвізовий режим чекає на українців вже влітку або у вересні

Безвізовий режим чекає на українців вже влітку або у вересні

Повʼязані теми:

Наступна публікація