Фірсов через суд намагається повернути собі мандат

Фірсов через суд намагається повернути собі мандат

Єгор Фірсов / Фото: УНІАН

Політик подав позов до ВАСУ.

Колишній нардеп Єгор Фірсов, якого тиждень тому позбавили мандату, оскаржує втрату депутатства у Вищому адміністративному суді, йдеться у ТСН.12:00.

4 квітня близько 11 години він разом із юристами подав позов до канцелярії суду. Відповідачі - політична партія Блок Петра Порошенка та Центральна виборча комісія.

Рішення про вигнання із партії і з сесійної зали Єгора Фірсова, а також його колеги Миколи Томенка, ухвалив закритий з'їзд пропрезидентської "Солідарності" півтора тижні тому через їхній вихід із фракції БПП.

Фірсов залишив її лави через, за його словами, присутність у фракції корупціонерів. Томенко - на знак протесту проти ухвалення "антисоціального", на його думку, бюджету країни. Фірсов не приховує, що має великі сумніви у справедливому розгляді свого позову, але без цієї спроби неможливе звернення до Європейського суду з прав людини.

"Як ви знаєте, такого закону про імперативний мандат не існує! Його немає! Парламент його не прийняв. Ні в однієї країни Європи такої норми про імперативний мандат немає", - пояснює суть свого позову Фірсов.

Нагадаємо, 25 березня позачерговий з'їзд БПП позбавив депутатських мандатів одразу двох нардепів – Миколу Томенка та Єгора Фірсова, які вийшли з цієї парламентської фракції.

Раніше Томенко вже подав позов до суду проти БПП щодо позбавлення його мандата нардепа. Екс-парламентар запевнив, що готовий дійти до Європейського суду з прав людини.

Фірсов оскаржить у ВАСУ позбавлення його депутатського мандата

Фірсов оскаржить у ВАСУ позбавлення його депутатського мандата

Повʼязані теми:

Наступна публікація