ФСБ досі не пропускає консула до незаконно ув'язненого Сущенка

ФСБ досі не пропускає консула до незаконно ув'язненого Сущенка

Роман Сущенко / Фото: Укрінформ

Завтра, 7 жовтня, йому висунуть звинувачення.

Росія все ще не пускає консула до затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка, повідомив його захисник Марк Фейгін в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я вчора ввечері вже розмовляв з Геннадієм Брескаленком, консулом України в Москві, і він мені підтвердив, що так і не отримав відповіді зі слідчого управління ФСБ, хоча розмовляв зі слідчим щодо його права відвідування Романа Володимировича в СІЗО "Лефортове". Поки що на сьогоднішній день ні", - сказав він.

Також він додав, що вчора, 5 жовтня, йому так і не вдалося потрапити до Сущенка.

"Там величезні черги з адвокатів. Я не бачу тут якоїсь спеціальної дії з боку адміністрації СІЗО. Низка адвокатів просто не потрапила всередину слідчих кабінетів через величезний наплив слідчих та адвокатів, які проводили слідчі дії дуже довго", - розповів захисник.

Фейгін додав, що сьогодні знову піде в "Лефортове".

"Сподіваюся, що сьогодні, якщо буде легше, сьогодні четвер – особливий день, лазневий чи що, може мені все-таки вдасться потрапити. У будь-якому разі завтра я його побачу, оскільки завтра буде висування звинувачення", - додав Фейгін.

Депутати Європарламенту вимагають звільнення українського журналіста Романа Сущенка

Депутати Європарламенту вимагають звільнення українського журналіста Романа Сущенка

Нагадаємо, у понеділок, 3 жовтня, з'явилася інформація про арешт Романа Сущенка Лефортовським судом на 2 місяці.  Російські силовики стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".

Проти українця порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство, проводять розслідування. Романа Сущенка в СІЗО "Лефортово" виявили члени Громадської спостережної комісії (ОНК) Москви. 47-річний журналіст перебував у камері карантинного відділення.

Журналіст розповів членам ОНК, що на нього чинився психологічний тиск, а слідчий не дозволив подзвонити дружині й повідомити про арешт. ФСБ надала йому державного адвоката. Колишній адвокат звільненої з російського полону нардепа Надії Савченко Марк Фейгін вирішив допомогти Сущенку й стати його захисником. 

Стосовно затримання Сущенка у Кремлі підкреслили, що ніяких кампаній проти українських або будь-яких інших ЗМІ в Росії немає і бути не може. Своєю чергою медіаорганізації заступилися за Сущенка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація