Гелетей хоче створити у Міноборони аналог СМЕРШу

Гелетей хоче створити у Міноборони аналог СМЕРШу

Гелетей створює в Міноборони аналог СМЕРШу / Фото: УНІАН

Спецслужба буде займатися виявленням ворожої агентури і фактів невиконання бойових наказів.

Міністр оборони України Валерій Гелетей заявляє про створення спеціальної служби Міноборони для виявлення ворожої агентури і фактів невиконання бойових наказів в міністерстві та Збройних силах України.

"Сьогодні як ніколи важливо позбавитися від російської "п'ятої колони" в українських Збройних силах та Міноборони, а головне - в частинах і підрозділах, залучених до АТО. Враховуючи вимоги часу, лише силами правоохоронних органів це зробити поки що не вдається", - написав міністр на своїй сторінці в Facebook.

Тому, пояснив Гелетей, для виявлення та знешкодження ворожої агентури, фактів невиконання бойових наказів командирів і випадків дезертирства у його безпосередньому підпорядкуванні створюється спеціальна служба Міноборони.

"Вона буде дещо подібною на СМЕРШ, і буде працювати в першу чергу на передовій та в органах військового управління", - наголосив він, додавши, що результати роботи спецслужби будуть "ми побачимо найближчим часом", - додав він.

У контексті ситуації навколо Іловайська Гелетей зазначив, що надав відповідну вказівку військовій службі контррозвідки щодо реагування на факти розголошення таємних даних стосовно обстановки, яка склалася в районі міста.

"Безумовно, це негативно впливає на розвиток подій. Ті, хто "воює" лише в інтернеті та спілкується по мобільному телефону, при цьому розголошуючи відомості про оперативну обстановку (час та маршрути руху колон, кількість особового складу та приналежність їх до тих чи інших військових частин, тип та кількість озброєння та військової техніки тощо), мабуть не усвідомлюють рівня загрози, яка спричиняється такими діями і несуть особливу небезпеку боєздатності військ", - зауважив Гелетей.

"Як тільки небезпека для українських підрозділів мине – уся відкрита інформація за поточний період в частині відводу військ від Іловайська буде оприлюднена", - наголосив міністр.

Як відомо, на сьогодні своє котрразведывательное управління діє у складі Служби безпеки України. У той же час, як повідомляли ЗМІ, до втечі Віктора Януковича протягом трьох зимових місяців, коли тривали протистояння на Майдані в Києві, в структурі СБУ працювали три групи високопосадовців російської Федеральної служби безпеки, які безперешкодно збирали там інформацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація