Генпрокуратура оголосила підозру бізнес-партнеру Курченка

Генпрокуратура оголосила підозру бізнес-партнеру Курченка

Фото: Генеральна прокуратура України

Внаслідок протиправних дій державі завдано шкоду на загальну суму понад 2 млрд гривень.

ГПУ склала повідомлення про підозру екс-заступнику директора ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" у заволодінні належним державі зрідженим газом на суму 2,2 млрд гривень.

Правоохоронцями здійснюються заходи з повного викриття усіх епізодів злочинної діяльності екс-високопосадовців режиму Віктора Януковича та пов'язаних із ними осіб, зокрема, Сергія Курченка.

"ГПУ складено повідомлення про підозру одному з учасників злочинної організації, який обіймаючи посаду заступника директора ДК "Газ України", будучи членом Аукціонного комітету з продажу нафти за попередньою змовою з Курченком протягом 2010 року - початку 2014 року забезпечив монополізацію підконтрольними Курченку підприємствами ринку зрідженого газу та незаконно заволоділи належним державі зрідженим газом на загальну суму 2,2 млрд гривень", - йдеться у повідомленні на сайті Генпрокуратури.

У ГПУ стверджують, що внаслідок цих протиправних дій державі завдано шкоду на загальну суму понад 2 млрд гривень.

Нагадаємо, у травні 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що компанії, які входять в холдинг Сергія Курченка СЄПЕК, за попередні два роки ввезли за фіктивними документами на територію України понад 5 млн тонн нафтопродуктів на суму 36 млрд грн.

Зараз Курченка оголошено в міжнародний розшук, і правоохоронні органи вживають заходів з його затримання. Пізніше Господарський суд Києва через півтора року зняв арешт з грошових коштів та майна компанії СЄПЕК, підконтрольної скандально відомому бізнесмену Сергію Курченку.

Згідно з постановою, компанії "Інтертрансгруп", за ініціативою якої влітку 2014 року суд заарештував усе майно компанії Курченка, у вересні 2015 року було відмовлено в продовженні арешту

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація