Генпрокуратура повторно відправить в Іспанію документи для екстрадиції Колобова

Генпрокуратура повторно відправить в Іспанію документи для екстрадиції Колобова

ГПУ повторно відправить документи для екстрадиції Колобова / Фото: УНІАН

Наразі ГПУ  чекає на офіційну відповідь.

ГПУ повторно відправить документи для екстрадиції Колобова / Фото: УНІАН
Генпрокуратура чекає на офіційну відповідь від іспанських правоохоронців стосовно екстрадиції екс-міністра фінансів Юрія Колобова, щоб повторно направити пакет документів.

Про це заявив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, пише "Укрінформ".

"Ми надіслали пакет документів, який передбачений міжнародними договорами: повідомлення про підозру, документи про арешт і клопотання про екстрадицію Колобова. Інших документів іспанська сторона не вимагала. Сама справа ними розглядалася з березня місяця. За 10 місяців слідство просунулося у зборі доказів, але правоохоронці Іспанії не просили надати додаткові докази", - заявив представник ГПУ.

Горбатюк також додав, що слідство повторно направить пакет документів в Іспанію після отримання офіційної відповіді про відмову в екстрадиції Колобова.

" Ми подивимося, що їм не вистачає, і направимо запит повторно", - пояснив він.

Нагадаємо, Юрій Колобов був затриманий у березні 2015 року в Іспанії. Генеральна прокуратура подала запит на екстрадицію міністра часів правління Віктора Януковича. Його та низку інших представників тодішньої влади підозрюють у незаконному випуску облігацій зовнішньої державної позики для отримання кредиту від Росії в розмірі 3 млрд доларів США. "У порушення вимог Закону "Про державний бюджет України на 2013 рік", Колобовим Ю.В. та іншими високопосадовцями організовано та забезпечено випуск облігацій зовнішньої державної позики на суму 3 млрд доларів США за рахунок "Фонду національного добробуту" Російської Федерації, а також незаконно перераховано комісію в сумі 450 тис. доларів США на користь VTB Capital plc (дочірня компанія російського банку "ВТБ", Лондон) за розміщення вказаних державних паперів", – повідомляв прес-центр СБУ.

Крім того, у жовтні 2014 року за матеріалами СБУ було відкрите кримінальне провадження за фактом розтрати та привласнення коштів держбюджету в особливо великих розмірах колишніми посадовцями, серед яких – Колобов. Встановлено, що вони незаконно виділили з держбюджету 220 млн грн на фінансування будівництва виділеної телекомунікаційної мережі спеціального зв'язку.

Восени 2015 року ГПУ повідомила, що Колобов намагався звільнитися з-під варти. Захист колишнього міністра передав копію документа, в якому йшлося, що Юрій Колобов нібито має статус свідка, а не підозрюваного. Під запитом стояв начебто підпис заступника Генерального прокурора України Юрія Столярчука. За фактом підробки листа розпочато розслідування за ознаками злочину, передбаченого частинами 1 та 4 ст. 358 КК України "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів".

У Генпрокуратурі також заявили: "Справа щодо екс-міністра Януковича буде доведена до суду і справедливого вироку, незважаючи на будь-яку протидію і спроби фальсифікації. Україна і надалі продовжуватиме домагатися його екстрадиції".

Повʼязані теми:

Наступна публікація