Генпрокуратура призупинила розслідування справ проти Януковича та його поплічників – депутат

Генпрокуратура призупинила розслідування справ проти Януковича та його поплічників – депутат

Фото: УНІАН

У ГПУ нарікають на Кримінально-процесуальний кодекс.

Генеральна прокуратура України зупинила розслідування кримінальних проваджень проти колишнього президента Віктора Януковича та посадовців його режиму.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит народного депутата від "Самопомочі" Олени Сотник, скан-копії якого вона оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

У листі-відповіді, підписаному заступником голови ГПУ Юрієм Столярчуком, йдеться, що провадження стосовно Віктора Януковича, Миколи Азарова, Віктора Пшонки, Віталія Захарченка та інших екс-високопосадовців призупинено через те, що Генпрокуратура їх розшукує.

Олена Сотник зазначила, що для таких випадків в українському законодавстві передбачено ведення заочного провадження, яке не потребує присутності підозрюваних. На її думку, "насправді така ситуація означає, що Генпрокуратура зможе поновити розслідування тільки після того, як "знайде" Януковича, Азарова та Пшонку та інших. "Злочинна влада" може спати спокійно…".

За свого боку начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк пояснив, що розслідування проти Януковича та його поплічників призупинили, щоб не було підстав закрити ці справи.

"У Кримінально-процесуальному кодексі є обмежені терміни слідства – рік з моменту повідомлення про підозру. Якщо слідство не призупиняти, термін закінчиться, і справа має бути закрита", - повідомив Горбатюк у коментарі "Українській правді".

Він запевнив, що, незважаючи на зупинення розслідування, правоохоронці продовжують збирати матеріали, які мають стосунок до справ проти Януковича і компанії.

Розкішні апартаменти, будинки та палаци друзів Януковича

Розкішні апартаменти, будинки та палаци друзів Януковича

Повʼязані теми:

Наступна публікація