Генпрокуратура висунула ще одне звинувачення проти міського голови Бучі та секретаря

Генпрокуратура висунула ще одне звинувачення проти міського голови Бучі та секретаря

Фото: УНІАН

Додатково інкриміновано незаконне відчуження ще 10 га земель

У Бучі міському голові Анатолію Федоруку і секретарю місцевої ради розширено обвинувачення - їм додатково інкриміновано ще 10 га незаконно відчужених земель - і 10 листопада повідомлено вже змінену підозру.

Про це повідомляє ГПУ.

Через скаргу колишнього секретаря Бучанської міськради рішенням апеляційного суду щодо нього скасовано обраний запобіжний захід та відсторонення його від займаної посади. Тому генпрокуратурою до суду внесено клопотання про відсторонення секретаря Бучанської міськради від посади і застосування стосовно нього запобіжного заходу.

Щодо міського голови Бучі, то якщо він буде працювати зі слідством, представників прокуратури задовільнить нині діючий запобіжний захід - домашній арешт. Проте, якщо очільник Бучі буде тиснути на свідків, підбурювати людей, то ГПУ буде ініціювати зміну запобіжного заходу на тримання під вартою.

Нагадаємо, близько двох тижнів тому Федоруку обрали запобіжний захід – домашній арешт з носінням електронного браслету. Як повідомлялося, в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня, а також ще за 31 адресою. Генпрокурор Луценко зазначив, що після того, як ГПУ після революції через суд повернула ці землі в держвласність, ділки почали її дерибанити по новому.

Печерський суд ухвалив рішення щодо клопотання про відсторонення мера Бучі від посади

Печерський суд ухвалив рішення щодо клопотання про відсторонення мера Бучі від посади

Повʼязані теми:

Наступна публікація