Генпрокуратура вручила повідомлення про підозру екс-заступнику Лукаш

Генпрокуратура вручила повідомлення про підозру екс-заступнику Лукаш

Генпрокуратура вручила повідомлення про підозру екс-заступнику Лукаш

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу / Фото: УНІАН

Його підозрюють у розкраданні державного бюджету.

Колишньому заступнику Міністра юстиції України Юрію Іващенку Генпрокуратура вручила повідомлення про підозру. Про це під час брифінгу заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, передає УНІАН.

"Заступником Генерального прокурора України 26 листопада 2015 року здійснено повідомлення про підозру колишньому заступнику Міністра юстиції України у вчиненні за попередньою змовою групою осіб злочину... за фактом розкрадання коштів державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн шляхом проведення фіктивних державних закупівель, та у вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки," - йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Засідання суду має відбутися у п'ятницю.

"Завтра о 12:00 дня ми звернемося до суду про обрання щодо нього запобіжного заходу. Ми будемо наполягати на запобіжному заході у вигляді утримання під вартою", - заявив прокурор ГПУ Куценко.

Юрій Іващенко зараз є адвокатом Олени Лукаш.

Нагадаємо, 5 листопада, СБУ затримала екс-міністра юстиції Олену Лукаш. Вона вважається однією з довірених осіб біглого президента Віктора Януковича і вже не раз опинялася в епіцентрі скандалів. Крім того вона була однією з перших, хто підтримав розгін і побиття учасників Революції Гідності.

Також Лукаш є одним з ініціатором ухвалення "диктаторських законів 16-го січня". А під час масових розстрілів активістів у центрі Києва  намагалася цьому знайти навіть законодавче обґрунтування.

За часів режиму Януковича, Лукаш була народним депутатом від Партії регіонів, міністром Кабінету Міністрів в уряді Азарова, радником президента. На посаду міністра юстиції Олену Лукаш було призначено в липні 2013-го року.

У розшуку, який СБУ оголосила 10 вересня, колишня міністр юстиції перебувала через її причетність до злочинів проти Майдану. Тоді дані про розшук були оприлюднені на сайті МВСв розділі "люди, які переховуються від органів прокуратури".

Розслідування по Лукаш ГПУ проводить з травня 2014 року, згідно з яким вона, працюючи міністром юстиції, за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ "Європейська правова група" і фізичними особами-підприємцями протягом серпня 2013 р. - січня 2014 р. заволоділа держкоштами в сумі 2,523 млн грн.

Пізніше стало відомо, що Лукаш зникла 28 липня 2015 року, і що у суду є постанова на її затримання з метою приводу. У серпні 2015 Печерський районний суд Києва заарештував три квартири, які належать Лукаш. Підозра у скоєнні злочинів, за даними ГПУ, була оголошено 28 травня 2015 року.

6 листопада Печерський суд Києва заарештував Олену Лукаш на 2 місяці з можливістю вийти під заставу. Як відомо, заставу за екс-міністра вніс народний депутат Вадим Новинський.

Повʼязані теми:

Наступна публікація