Генпрокуратура взялася за Фірташа і Льовочкіна через фінансування тероризму

Генпрокуратура взялася за Фірташа і Льовочкіна через фінансування тероризму

Льовочкін і Фірташ володіють телеканалом "Інтер". / Фото: uainfo.org

Олігархи купили частку телеканалу "Інтер" у російського ОРТ.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом фінансування тероризму під час купівлі у 2015 році колишнім головою адміністрації президента Януковича Сергієм Льовочкіним та олігархом Дмитром Фірташем частки телеканалу "Інтер" у російського телеканалу "ОРТ".

Відповідне провадження було відкрито після звернення групи народних депутатів "Народного фронту", повідомив народний депутат Ігор Алексєєв під час брифінгу за результатами візиту парламентарів до генерального прокурора.

Алексєєв зазначив, що стаття про фінансування тероризму передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 12 років.

"Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури провести повний ряд слідчих дій, у першу чергу допитати особисто Сергія Льовочкіна та Дмитра Фірташа", - сказав народний депутат.

"Вони повинні надати свої пояснення та свідчення і розкрити суспільству, за які кошти, коли і звідки вони їх взяли – це сума $ 100 млн - вони купили 30-відсоткову частку "Інтеру" у російського телеканалу "ОРТ", - наголосив Ігор Алексєєв.

Нагадаємо, Яценюк просить Раду змусити Фірташа і Льовочкіна платити державі гроші.

Повʼязані теми:

Наступна публікація