Генпрокуратура запідозрила колишнього начальника ДАІ в Києві у перешкоджанні Євромайдану

Генпрокуратура запідозрила колишнього начальника ДАІ в Києві у перешкоджанні Євромайдану

Фото: фото: Катерина Єрусалимська

Курінного викликали на допит.

ГПУ повідомила про підозру колишньому начальнику управління Державної автомобільної інспекції в Києві Курінному Анатолію в перешкоджанні проведення акцій Євромайдану.

Про це йдеться на сайті ГПУ.

Йому інкримінується злочину за ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Курінного викликали на допит у якості підозрюваного у департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко нещодавно заявив, що учасник Євромайдану допоміг вивести з Києва співробітників "Беркута" з так званої "чорної сотні", які розстрілювали учасників революції.

"З допомогою військової контррозвідки ми знайшли зброю "чорної сотні", в тому числі снайперську гвинтівку, яку бачила вся країна на страшні кадри з Майдану. Ми знайшли її разом з великою кількістю автоматів в одному з київських озер, вони були розрізані і втоплені однією групою, керівник якої вже проходить по слідству. На жаль, це особа, яка, за нашою версією, за вказівкою (екс-міністра внутрішніх справ) Захарченко вивела "чорну сотню" з Києва, знищила зброю і втопила її, хоча сам він був разом з нами на Майдані", - сказав Луценко.

Нагадаємо, в причетності до розстрілів 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в Києві повідомлено про підозру 26 "беркутівцям", з них п'ятеро заарештовано, триває судовий розгляд. Мінімум 20 "беркутівців" втекли.

23 червня слідчі ГПУ затримали чотирьох колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області, які підозрюються у злочинах проти Майдану.

ГПУ оприлюднило результати обшуків однієї з квартир Валерія Коряка

ГПУ оприлюднило результати обшуків однієї з квартир Валерія Коряка

Повʼязані теми:

Наступна публікація