Генпрокуратура завела справу на колишнього віце-прем'єра Вощевського

Генпрокуратура завела справу на колишнього віце-прем'єра Вощевського

Валерій Вощевський / Фото: УНІАН

Його компанія незаконно забудувала один із Печерських пагорбів у столиці.

Головне слідче управління Генпрокуратури робить виїмку документів у кримінальному провадженні щодо екс-віце-прем'єра Валерія Вощевського.

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 22 березня, повідомляють "Наші гроші".

Згідно з інформацією слідства, у 2011 році Вощевський вніс до статутного фонду ТОВ "Житлобудінвест" незадекларованих 11,90 млн гривень (в судовому рішенні не уточнюється, що саме не було задекларовано - гроші чи статутний внесок).

Згодом він керував компанією, використовуючи службове становище, з грубим порушенням державних будівельних норм здійснював будівництво житлових будинків, що становить небезпеку для життя та здоров'я громадян.

Раніше повідомлялося, що Компаня ТОВ "Житлобудінвест" екс-чиновника Валерія Вощевського незаконно забудувала один з Печерських пагорбівЗгідно з паспортом об'єкта, на ділянці дозволено побудувати 4-поверховий житловий будинок. Проте раптово на цьому ж місці вже звели дев'ятиповерховий будинок. 

Кримінальне провадження зареєстроване 6 серпня 2015 року, коли Вощевський ще був на посаді віце-прем'єр-міністра. Разом з тим, перша судова ухвала за клопотанням слідчих ГПУ про доступ до документів з'явилася тільки 18 березня 2016 року.

Рада відправила у відставку Вощевського з посади віце-прем'єр-міністра 17 вересня. Урядовець заявляв про наміри покинути своє крісло після заяви лідера фракції Олега Ляшка щодо виходу з парламентської коаліції 1 вересня 2015 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація