Генпрокурор розбрату. У "Батьківщині" сперечаються з приводу очільника ГПУ

Генпрокурор розбрату. У "Батьківщині" сперечаються з приводу очільника ГПУ

Фото: УНІАН

Попри деяку підтримку Луценка, в "Батьківщині" вважають, що генпрокурором повинна стати людина із ГПУ

У парламентській фракції "Батьківщина" розійшлися думки стосовно призначення на посаду генпрокурора лідера "БПП" у Раді Юрія Луценка. Про це пише "Українська правда".

Зазначається, що голова комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності  та нардеп від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін підтримує кандидатуру Юрія Луценка, як генерального прокурора.

"Я особисто вважаю, що людина, яка має високі моральні й ділові якості, може навести порядок у прокуратурі. І цією людиною і є Юрій Луценко, я його підтримую", - наголосив нардеп.

При цьому, як пише видання з посилання на власні джерела в "Батьківщині", фракція планує разом із "Самопоміччю" та Радикальною партією не голосувати за призначення Луценка на пост генпрокурора.

Джерела повідомляють, що на фракції нардепи від "Батьківщини" обговорювали питання призначення генеральним прокурором людини із ГПУ.

Нагадаємо, 29 березня, народні депутати України підтримали рішення відправити генерального прокурора Віктора Шокіна у відставку. За відповідне рішення проголосували 289 нардепів, виступили проти - 6, утрималися - 4 нардепи, не голосували - 40. Сам генпрокурор заявляв, що має намір піти на пенсію.

У Верховній Раді вже зареєстрували законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань", яким, зокрема, передбачено призначення на посаду генерального прокурора України громадян із вищою освітою та стажем роботи в галузі права або досвідом роботи у законодавчому та правоохоронному органі не менше п'яти років. Нині за законом кандидат на посаду повинен мати вищу юридичну освіту та стаж роботи в галузі права не менше 10 років.

Окрім того, фракція Народного фронту не має наміру підтримувати законопроект 4481 (Развадовського, Паламарчука), за який вчора проголосував профільний комітет. Крім того, за його словами, до альтернативного законопроекту 4469 (Алєксєєва, Князевича) у фракції також є низка зауважень.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація