Генпрокурор Ярема пояснив принцип дії амністії для бойовиків Донбасу

Генпрокурор Ярема пояснив принцип дії амністії для бойовиків Донбасу

Амністії для вбивць і терористів не буде, запевняє Ярема

Законом передбачена відповідальність для тих, хто вчинив тяжкі злочини.

Особи, що скоїли злочини на територіях Донбасу з 22 лютого до часу набуття законом чинності, звільняються від покарання. Так пояснив дію закону про амністію в районах, що матимуть особливий статус на Донбасі, генеральний прокурор України Віталій Ярема, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Не уникнуть кримінальної відповідальності ті, хто вбивав, ґвалтував, заподіював тяжкі тілесні ушкодження, захоплював заручників, чинив диверсії, а також усі, хто причетний до знищення малайзійського Boeing 777 і хто перешкоджав розслідуванню цього теракту.

Через три доби після набуття законом чинності генпрокурор дасть розпорядження прокурорам звільнити тих, хто перебуває під слідством, якщо їхні злочини не тяжкі.

Сам президент Петро Порошенко каже, що амністія і закон про особливі території потрібні, аби зупинити війну. І не бачить нічого страшного в тому, що його приймали таємно. Мовляв, депутати мають право самі обирати спосіб голосування.

"Країні конче потрібен мир. І на мої плечі, як на президента країни, лягає величезна відповідальність. І будь-кому, хто хоче війни, зі мною не по дорозі. Будь-кому, хто буде зривати мирні процеси, зі мною не по дорозі", - заявив глава держави.

Раніше Рада оприлюднила текст закону Порошенка про статус окремих районів Донбасу.

Генпрокурор пояснив, як діятиме амністія в районах, що матимуть особливий статус на Донбасі

Генпрокурор пояснив, як діятиме амністія в районах, що матимуть особливий статус на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація