Екс-генсек НАТО в Давосі назвав передумову порозуміння з Росією

Екс-генсек НАТО в Давосі назвав передумову порозуміння з Росією

Фото: Getty Images

Армія РФ має залишити межі України, переконаний він.

У Давосі відбувається зустріч президента України Петра Порошенка із директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард. Там також присутні міністр фінансів та голова Національного банку України, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Це може бути вирішальна розмова перед наданням Києву чергового траншу кредиту від МВФ. Офіційні особи української делегації проігнорували традиційний "ланч" від Віктора Пінчука, де розмови були значно відвертішими, адже пресу залишили за межами території зустрічі. Пінчук, статтю якого про необхідність болючого компромісу з Росією заради припинення війни український політикум нещадно розкритикував, із журналістами спілкуватися відмовився – обмежився тільки офіційною заявою. В ній він констатував, що сучасний Захід перебуває у стані невизначеності, яку не розуміє сам, і, відповідно, не може зрозуміти і Україна.

Порошенко і Лагард сьогодні проведуть зустріч в Давосі

Порошенко і Лагард сьогодні проведуть зустріч в Давосі

На "українському ланчі" екс-прем'єр Великобританії Девід Кемерон, колишній міністр оборони США Роберт Гейтс та численні гості багато говорили про майбутнє президентство Дональда Трампа. Спрогнозувати, на які компроміси із Володимиром Путіним він здатен піти, наразі не може ніхто. Політики говорили про те, що єдиною мовою, яку розуміє російський лідер, є сила, тож відмовою від тиску та санкцій Америка тільки зробить себе ж вразливішою в очах господаря Кремля. "Росія напала на Україну, тож російські війська мусять залишити українську територію, припинити дестабілізацію на сході України. І Україна має поновити повний контроль на східних кордонах. На цих умовах, звичайно, можна знайти рішення", - вважає колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен.

Кореспондент ТСН Ольга Кошеленко

Повʼязані теми:

Наступна публікація