Генсек ООН сподівається на мир на Донбасі після повернення Савченко

Генсек ООН сподівається на мир на Донбасі після повернення Савченко

Фото: Центр новин ООН

Він натхнений діалогом Києва і Москви.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун розраховує, що передача українського військовослужбовця Надії Савченко покладе край конфлікту на Донбасі.

За словами офіційного представника генсека Фархана Хака, глава всесвітньої організації натхнений успішним діалогом Києва і Москви і сподівається, що це сприятиме мирному вирішенню конфлікту на сході України.

Нагадаємо, що українську льотчицю Надію Савченко після 708 днів полону повернули на Батьківщину. Президентський борт приземлився в аеропорту "Бориспіль" 25 травня вдень. Колишню полонянку РФ, яка вийшла з літака босоніж, зустрічала юрба журналістів і політики. Зокрема, з величезним букетом, від якого Савченко відмовилася, прибула Юлія Тимошенко.

До речі, родичам льотчиці – її сестрі та матері – ніхто не повідомив точного часу прибуття Надії. Вони були змушені їхати до аеродрому своїм ходом. Після зустрічі з журналістами і гнівною промови на адресу нетактовних працівників пера, Савченко поїхала до Адміністрації Президента.

Там льотчиця подякувала військовим і українцям за те, що повернулася. Крім того, жінка вибачилася перед побратимами за те, що досі жива. Президент України, у свою чергу, за силу волі і жертовність Савченко вручив орден "Золота Зірка".

Я готова ще раз покласти своє життя за Україну - Савченко

Я готова ще раз покласти своє життя за Україну  - Савченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація