Генсек Ради Європи закликав не обмежувати діяльність Меджлісу

Генсек Ради Європи закликав не обмежувати діяльність Меджлісу

Фото: Getty Images

Меджліс має продовжувати свою діяльність в Криму.

Рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар, яке прийняла окупаційна прокуратура Криму, є неприпустимим.

Про це йдеться у заяві генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, передає Європейська правда.

"Я настійно закликаю не вживати будь-яких заходів по обмеженню діяльності Меджлісу і не оголошувати його екстремістським. Меджліс має продовжувати свою діяльність в Криму. Місія з прав людини, яку я відправив у січні на півострів, піднімала це питання, і я відразу висловив свою стурбованість міністру закордонних справ РФ Лаврову", - заявив Ягланд.

"Ця ситуація актуальна і, як стало зрозуміло із нещодавно опублікованої доповіді про ситуацію з правами людини у Криму, заборона Меджлісу буде дискримінувати кримських татар і, отже, є неприпустимою", - йдеться у заяві.

"Прокурор Криму" Наталія Поклонська підтвердила, що винесла рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар. Поклонська каже, що керувалася законом "Про протидію екстремістській діяльності". Її рішення було направлено до міністерства юстиції Росії для включення Меджлісу в перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких припинена на території РФ.

Нова хвиля репресій проти кримськотатарського народу

Нова хвиля репресій проти кримськотатарського народу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація