Геращенко на п'ять років заборонили в'їзд до Росії

Геращенко на п'ять років заборонили в'їзд до Росії

Фото: УНІАН

За її словами, акти про заборону в'їзду, датовані 8 березня.

Члена ПАРЄ, уповноважену президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірину Геращенко не пустили до Росії на заключні засідання суду над Надією Савченко.

Як йдеться у сюжеті ТСН.Ранок, члена мінської контактної групи не пустили у РФ, зазначивши, що вона - не бажана особа для перебування у Росії.

Крім того, як пише у себе в Facebook народний депутат Рябчин Олексій, Геращенко отримала заборону на в'їзд до РФ на 5 років.

"Нас з групою депутатів разом зі Святославом Цеголком муружили тут три години. А потім представник ФСБ заявив, що мені заборонено в'їзд на територію РФ до 2021 року", - сказала Геращенко виданню Українська правда.

Геращенко повідомила, що надала документи про те, що вона є членом української делегації на мінських переговорах, а також членом української делегації в раді Європи. Вона також підкреслила, що надала росіянам свій дипломатичний паспорт.

"Я повідомила про ситуацію міністра закордонних справ Клімкіна. МЗС готує ноту", - сказала вона.

Також Геращенко завернула увагу, що акти про заборону в'їзду, датовані 8 березня.

Раніше повідомлялося, що на територію Росії не впустили одну з груп, яка прямувала для підтримки української льотчиці Надії Савченко під час оголошення вироку 21 березня. Про це у Twitter повідомив один з її адвокатів Микола Полозов





Повʼязані теми:

Наступна публікація