Геращенко оприлюднила список українців, яких Росія затримала за "шпигунство"

Геращенко оприлюднила список українців, яких Росія затримала за "шпигунство"

Ігор Козловський / Фото: Четверта влада

Громадян України утримують бойовики на Донбасі та в СІЗО в Росії.

За останні кілька років російські спецслужби заарештували та звинуватили у шпигунстві щонайменше п'ять громадян України. Частину з них уже вдалося звільнити.

Список так званих "шпигунів" за версією РФ оприлюднила у Facebook уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Список "шпигунів" від РФ. Представник ООН Юрій Супрун (слава Богу, витягли з полону ОРДО недавно). 73-річний Юрій Солошенко (відпустили після півторарічного знущання і російських тюрем. Був заарештований, коли приїхав до РФ на приватне запрошення колишніх колег – тепер полювальників на живих українців). Ігор Козловський, знаний історик і релігієзнавець, літня людина, майже рік за " шпигунство" утримується в ОРДО. Євген Панов, за дивних обставин затриманий у Криму і звинувачений в терорі та шпигунстві", – уточнила Геращенко.

Тепер стало відомо про арешт у Москві журналіста інформагентства "Укрінформ" Романа Сущенка, якого ФСБ РФ назвала кадровим розвідником Міноборони України.

"Роман Сущенко останні років 10 жив у Парижі, щодня передаючи новини в "Укрінформ". А ночами, за версією ФСБ, працював Штірліцем, шпигував на користь "нормандської четвірки", мабуть. Це абсурд, сталінізм, шизофренія, якою захворіла ціла країна. Всі ці "шпигуни" винні лише в одному – в них український паспорт і вони українці", – наголосила Геращенко.

Зазначимо, що українського журналіста Сущенка заарештували на два місяці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація