Геращенко просить надати потерпілому від стрілянини Пашинського державну охорону

Геращенко просить надати потерпілому від стрілянини Пашинського державну охорону

Фото: ТСН.ua

Нардеп зауважив, що життя Хімікуса може бути під загрозою.

Нардеп від "Народного фронту" і радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що В'ячеславу Хімікусу, у якого стріляв народний депутат Сергій Пашинський, необхідно терміново надати державну охорону.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Геращенко сказав, що звернувся до Генерального Прокурора Юрія Луценка з вимогою прийняти рішення про подання В'ячеславу Хімікусу державної охорони.

Він зауважив, що життя Хімікуса може бути під загрозою.

"В'ячеславу Хімікусу необхідно терміново надати державну охорону, як учаснику кримінального судочинства в резонансній справі за участю народного депутата Сергія Пашинського. Життя В'ячеслава Хімікуса може бути під загрозою з огляду на те, що він може стати розмінною монетою в ігрищах російських спецслужб і "втікачів" з оточення Януковича, які зараз роблять вигляд, що захищають його інтереси", - написав Геращенко. 

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року Пашинський із дружиною в темну частину доби мало не врізався в авто, яке зламалося на дорозі. Двоє чоловіків у цей момент намагалися відтягнути машину з проїжджої частини. Почалася словесна перепалка, яка закінчилася тим, що Пашинський погрожував пістолетом одному з чоловіків, який у відповідь розбив об голову депутата пляшку слабоалкогольного напою. Пашинський вистрелив кривдникові в ногу, однак стріляв з метою самооборони чи першим дістав пістолет заради залякування і погроз – наразі невідомо. Свідчення учасників конфлікту щодо цього різняться.

Раніше Пашинського допитували у прокуратурі, яка взяла на себе слідство. Розслідування справи триватиме до березня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація