Геращенко запевнила, що полонену у "ЛНР" журналістку постійно намагаються визволити

Геращенко запевнила, що полонену у "ЛНР" журналістку постійно намагаються визволити

Поки що всі вимоги про звільнення залишаються марними / Фото: Facebook/Мария Варфоломеева

Кілька разів іі звільнення зривалося.

Звільнення з полону "ЛНР" журналістки Марії Варфоломеєвої буде обговорюватися на черговій зустрічі контактної групи у Мінську.

Про це у Facebook повідомила уповноважена президента України  з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

"Немає такої зустрічі у Мінську, як і міжнародної зустрічі, де б ми не вимагали звільнення журналістки Варфоломеєвої. Її  прізвище і історію від нас знають наші європейські колеги і дипломати - як приклад безчинств бойовиків, що утримують в полоні не лише військових, але і цивільних, в т. ч. журналістів", - заявила Геращенко.

Кілька разів звільнення жінки зривалося. "Поки що всі вимоги про її звільнення залишаються марними", - резюмувала посадовець.

Нагадаємо, що раніше 9 січня 2016 року минув рік з того моменту, як українська журналістка Марія Варфоломеєва потрапила у полон до бойовиків так званої "ЛНР".

Рік назад жінка перестала виходити на зв'язок, після чого стало відомо, що Варфоломеєву звинуватили у "шпигунстві" та захопили. 

Журналісти Луганського регіонального відділення НСЖУ звернулися з листом щодо звільнення колеги Марії Варфоломеєвоі, як...

Posted by Iryna Gerashchenko on Sunday, January 10, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація