Геращенко збирається домогтися звільнення скандальних суддів з Кропивницького

Геращенко збирається домогтися звільнення скандальних суддів з Кропивницького

Фото: ТСН.ua

Нардеп просить звільнити суддю-порушника і його колегу, яка його виправдала.

Народний депутат України Антон Геращенко готує заяву у Вищу Кваліфікаційну Комісію суддів і Вища рада правосуддя з вимогою звільнити двох суддів з Кропивницького.

Про це він на своїй сторінці в Facebook.

Герашенко буде просити звільнити суддю Олексія Галагана, який намагався втекти від поліцейських після затримання у п'яному вигляді за кермом, а також суддю Ткаченко Людмилу, яка його виправдала.

Нагадаємо, Апеляційний суд Кіровоградської області в особі Людмили Ткаченко з формальних причин скасувала вирок судді Олексія Галагану, який керував машиною в нетверезому стані, а при затриманні чинив опір працівникам поліції. Суддя вирішила виправдати колегу, виходячи з відсутності ініціалів лікаря на акті медичного огляду.

В кінці липня пізно ввечері суддю Галагана зупинили поліцейські. Вони відразу помітили, що від чоловіка пахне алкоголем. Водій довго не міг визначитися, чи буде проходити алкотест, а потім сів у свій позашляховик і поїхав, потягнувши з собою патрульного. Це було знято на відео. Наздогнали суддю вже біля його будинку. Поліцейські скрутили втікача, наділи наручники і відвезли в наркодиспансер. Тест показав перевищення вмісту алкоголю в 7 разів. За це суддя отримав 3400 гривень штрафу.

Обласна прокуратура за заявою Галагана вивчає, не перевищили чи патрульні своїх повноважень, коли зупинили служителя Феміди. І тепер за затримання п'яного судді копам може загрожувати цілком реальне тюремне ув'язнення.

Суддя з Кропивницького не нестиме відповідальність за кермування напідпитку

Суддя з Кропивницького не нестиме відповідальність за кермування напідпитку

Повʼязані теми:

Наступна публікація