Голів Сак і Конотопа відправили у відставку

Голів Сак і Конотопа відправили у відставку

Повноважень мера позбувся Олег Клюй

Відразу два українські мера позбулися своїх посад.

24 квітня стало поворотним днем для мерів трьох українських міст. Були відправлені у відставку міський голова Конотопа Василь Дзед, глава Сак Олег Клюй і голова Черкас Сергій Одарич, який відмовився визнавати результати голосування.

У Конотопі з 35 присутніх депутатів за дострокове припинення повноважень градоначальника проголосували 34, пише РБК-Україна.

Мер Конотопа Василь Дзед обіймав посаду з кінця 2010 року. Він балотувався від Української соціал-демократичної партії (УСДП) Наталії Королевської, однак пізніше змінив партійну приналежність, перейшовши в Партію регіонів. Звідти Дзеда виключили в березні, вважаючи його діяльність на посту мера неправомірною.

Також був виключений з Партії регіонів мер Сак Олег Клюй. Однак у цьому випадку Клюй
сам написав заяву про відставку, посилаючись на поганий стан здоров'я.

Раніше повідомлялося, що найскандальнішим виявилося голосування в Черкаській міськраді. Відставку мера Черкас Сергія Одарича підтримали 40 депутатів, 1 висловився проти, ще 1 бюлетень був визнаний недійсним.

За інформацією ЗМІ, події з відставкою Одарича обумовлені конфліктом між ним і главою Черкаської обласної державної адміністрації Сергієм Тулубом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація