Глава МЗС Франції пояснив, як політична криза впливає на просування Мінського процесу

Глава МЗС Франції пояснив, як політична криза впливає на просування Мінського процесу

Еро зазначив, що контекст політичної не полегшує ситуацію на Донбасі / Фото: Getty Images

Еро зазначив, що її контекст не полегшує ситуацію.

Політична криза, яка наразі скалася в Україні, не полегшує вирішення ситуації на Донбасі. 

У цьому переконаний глава МЗС Франції Жан-Марк Еро, який перебуває з робочим візитом у Києві.

"Ситуація лишається складною. Ситуація не є врегульованою на Сході України, але ми сподіваємося і переконані, що вихід із ситуації існує. Це полягає у тому, аби забезпечити, по-перше, дотримання припинення вогню, щоб у подальшому просувати Мінський процес. Усі країни мають взяти на себе відповідні обов'язки. Контекст політичної кризи у Києві не полегшує ситуацію. Ми, звичайно, це згадували у наших бесідах із співрозмовниками в Україні", - сказав Еро на спільному брифінгу з главами МЗС України та Німеччини.

16 лютого, парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Напередодні, фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду до кінця поточного тижня.

Своєю чергою, лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд нездатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи. При чьому на сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування.

Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація