Глава МЗС Німеччини не бачить Україну членом НАТО

Глава МЗС Німеччини не бачить Україну членом НАТО

Франк-Вальтер Штайнмайєр просить українців не сподіватися на швидкий вступ до ЄС, а відносини між Україною і НАТО бачить партнерськими. / Фото: Reuters

Також Штайнмаєр вважає, що Україні не слід розраховувати на швидкий вступ до ЄС.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що між Україною і НАТО можливі партнерські відносини, але про членство в Альянсі мови не йде.

Про це він заявив в інтерв'ю Spiegel Online.

"Щодо питання про Альянс чинним залишається те, що я говорив протягом місяців: я бачу партнерські відносини України і НАТО, але не членство", - сказав чиновник.

Також Штайнмаєр вважає, що Україні не слід розраховувати на швидкий вступ до Євросоюзу. Глава МЗС Німеччини підкреслив, що Київ має провести економічні і політичні реформи і цей процес затягнеться надовго.

"Модернізація України - це проект на покоління. Спекулювати сьогодні про вступ у ЄС немає сенсу", - сказав Штайнмаєр.

Німецький політик побоюється, що російська влада довго ще буде підживлювати розкол України, але, на його думку, "на сході України ще нічого не вирішено".

Штайнмайєр покладається на заяви Кремля про те, що Росія не збирається порушувати територіальну цілісність України, але він додав, що поки події розвиваються за іншим сценарієм. Незважаючи на це, глава МЗС ФРН виступає проти припинення діалогу з Кремлем.

Нагадаємо, коаліція в новій Верховній Раді планує привести Україну в НАТО.

Штайнмайєр запевнив, що конфлікт на Донбасі скоро вирішиться

Штайнмайєр запевнив, що конфлікт на Донбасі скоро вирішиться

Повʼязані теми:

Наступна публікація