Глава МЗС Польщі розповів, для чого Україні перемир'я

Глава МЗС Польщі розповів, для чого Україні перемир'я

Ващиковський зауважив, що російсько-український конфлікт має бути розв’язаний політичними методами / Фото: Reuters

Росія не бажатиме швидко залагодити конфлікт в Україні.

Міжнародна спільнота "повинна виграти час для України" у конфлікті з Росією, аби Київ міг здійснити необхідні реформи й остаточно закріпити демократичні перетворення та європейський вибір.

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, - пише Укрінформ. 

"Мені здається, що Росія не бажатиме швидко залагодити конфлікт в Україні, оскільки для неї Україна – це частина геополітичного плану, а не просто бажання покарати Україну. Виконання Мінських домовленостей "кульгає", але це дає час для України здійснити реформи", - підкреслив Ващиковський.

Він додав, якщо міжнародна спільнота зможе "купити" рік чи два, аби Україна могла здійснити внутрішні реформи, то це буде "величезний успіх" для закріплення демократії в Україні.

Ващиковський зауважив, що російсько-український конфлікт має бути розв'язаний політичними методами, зокрема через механізм санкцій.

Про сподівання щодо можливості зняти санкції у найближчі кілька місяців у разі втілення Мінських домовленостей 22 січня у Давосі заявив і держсекретар США Джон Керрі.

Як повідомлялося раніше, у грудні 2015 ЄС на півроку подовжили санкції проти Росії, а США занесли в "чорні" списки більше ніж три десятки політиків і бізнесменів, що пов'язані з війною на Сході України, анексією Криму та Віктором Януковичем.

Повʼязані теми:

Наступна публікація