Глава Нацполіції відмовилася коментувати скандальну поведінку Киви

Глава Нацполіції відмовилася коментувати скандальну поведінку Киви

Деканоїдзе не бачить Ківу поліцейським офіцером в українській новій поліції / Фото: скриншот з відео

Деканоїдзе не бачить Киву поліцейським офіцером в українській новій поліції.

Глава Національної поліція Хатія Деканоїдзе відмовилася коментувати скандальну поведінку глави Департаменту протидії наркозлочинності Іллі Киви.

"Єдине, що я можу сказати, це те, що переатестація центрального апарату поки не закінчилася", - заявила глава НП в інтерв'ю "Українській правді".

Вона при цьому зауважила, що давати оцінки вчинків - це справа внутрішньої безпеки, а не її як глави Нацполіції. Проте додала, що не бачить Ківу поліцейським офіцером в українській новій поліції.

"Ніхто не говорить, що побудувати нову поліцію, нормальний функціонал, нормальну структуру, людей, що це легко, і що це робота трьох або шести місяців. Ми вже майже закінчили переатестацію. У Києві та області закінчили, триває переатестація центрального апарату. Але це не останній етап очищення кадрового ресурсу поліції. Це перший етап очищення. Тому я тут, щоб поступово домагатися того, щоб функціонал, структура і люди, які працюють у нашій команді, були адекватними і гідними", - наголосила Деканоїдзе.

Нагадаємо, що 23 жовтня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив Іллю Ківу керівником Департаменту протидії наркозлочинності. Багатьох українців обурило це рішення глави МВС через доволі скандальну репутацію Ківи. Після призначення Ківа запропонував відновити кримінальну відповідальність за перебування в стані наркотичного сп'яніння. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація