Глава Слідчого комітету РФ запевняє, що Яценюк воював у Чечні і катував російських солдатів

Глава Слідчого комітету РФ запевняє, що Яценюк воював у Чечні і катував російських солдатів

За даними російського слідства, Яценюк брав участь як мінімум у двох озброєних зіткненнях / Фото: ТСН.ua

Яценюк воював з "Сашком Білим" - вважають російські слідчі. 

Російські слідчі вважають, що прем'єр України Арсеній Яценюк в середині 1990-х років воював проти Збройних сил РФ у складі карального загону в Чечні, повідомив глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін.

Мовляв, слідством також встановлено, що в ці ж роки разом з ними в складі карального загону "Арго", а потім "Вікінг", яким керував Олександр Музичко, проти військовослужбовців російських Збройних сил воював Арсеній Яценюк.

За даними російського слідства, Яценюк брав участь як мінімум у двох збройних сутичках, що відбувалися в Грозному — 31 грудня 1994 року на площі Мінутка і в лютому 1995 року в районі міської лікарні №9. Зауважимо, що бої за площу Мінутка були одними з найбільш запеклих і кровопролитних під час першої Чеченської війни. В їх ході центр міста був фактично стертий з лиця землі.

Також, за даними слідства, Яценюк брав участь у тортурах і розстрілах полонених військовослужбовців російської армії в Жовтневому районі Грозного 7 січня 1995 року.

За словами Бастрикіна, Яценюк нагороджений вищою нагородою Джохара Дудаєва "Честь нації" за "знищення російських військовослужбовців".

Зауважимо, що в 90-х роках Яценюк закінчив школу і навчався на юридичному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Повʼязані теми:

Наступна публікація