Голова Центру протидії корупції викрив прокурора ГПУ у брехні

Голова Центру протидії корупції викрив прокурора ГПУ у брехні

Фото: УНІАН

У Києві розгортається черговий детектив за участі Генпрокуратури, у якому прокурори боряться з тими, хто бореться з корупцією.

Генеральна прокуратура спростувала кримінальне переслідування членів Центру протидії корупції та її керівника Віталія Шабуніна, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Причиною переполоху стала ухвала Печерського суду Києва, яка дозволила ГПУ вилучення документів Центру протидії корупції. Офіційна причина - звернення депутатів до ГПУ про проведення перевірки використання іноземної допомоги.

Як заявив прокурор Владислав Куценко, йдеться про гроші посольства США, виділених на реформування Генеральної прокуратури. Утім жодних обшуків Центру і його керівника пана Шабуніна, твердить представник ГПУ, не планувалося.

У ГПУ заявили, що не відкривали кримінальні переслідування проти Шабуніна та членів ЦПК

У ГПУ заявили, що не відкривали кримінальні переслідування проти Шабуніна та членів ЦПК

"В ухвалі суду йдеться про доступ до документів цього центру. Це фактично говорить про те, що ми хочемо подивитись на ці документи разом із паном Шабуніним. Саме Центр протидії корупції визначений одним із організацій, яка приймала участь у підтримці реформ кримінальної юстиції в Україні, де зазначається у тому числі Генеральна прокуратура", - зазначив Куценко.

Керівник Центру у свою чергу розкритикував пояснення прокурора, викривши його у брехні.

"Немає такої процесуальної дії - подивитися документи з паном Шабуніним. Суд дав ухвалу і це є в судовому реєстрі. Доступ до документів з правом вилучення і в банку наших документів, і наших документів в офісі. Це спроба заблокувати роботу організації. Центр протидії корупції не отримував ні копійки грошей на реформування Генеральної прокуратури. Ми отримували гроші на створення нових антикорупційних органів", - запевнив Шабунін.

Нагадаємо, що Шабунін заявляв про те, що генпрокурор Віктор Шокін офіційно наказав прокурорам не передавати справи в Антикорупційне Бюро та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Повʼязані теми:

Наступна публікація