Голова фіскальної служби пояснив, чому подарував віце-спікеру дорогі парфуми від Сhanel

Голова фіскальної служби пояснив, чому подарував віце-спікеру дорогі парфуми від Сhanel

Фото: Оксана Сироїд/Facebook

Сироїд зазначила, що відповідно до закону, повинна здати цей подарунок на зберігання.

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров подарував віце-спікеру Верховної Ради Оксані Сироїд на 8 березня парфуми від Сhanel, вартістю більше 3 тисяч гривень.

Про це Сироїд повідомила у своєму Facebook, - пише "Українська правда".

"Проблема не лише в тому, що це несучасно та неетично, тим більше в умовах війни, але є ще й закон "Про запобігання корупції", який забороняє мені приймати подарунки, вартість яких перевищує встановлену законом межу", - обурилися віце-спікер.

Сироїд зазначила, що відповідно до закону, повинна здати цей подарунок на зберігання. "Чекаю на представника апарату Верховної Ради для передання Chanel на "зберігання", - написала вона у соціальній мережі.

Пізніше Сироїд сказала, що не розмовляла з Насіровим після отримання цього подарунка.

Насіров вибачився перед віце-спікером.

"Дорога Оксано, вибачте, якщо образив вас своїм привітанням. Я, як і більшість чоловіків в Україні, завжди вітав, вітаю і буду вітати жінок зі святом весни. Здається, закон поки не забороняє робити жінкам приємне", - написав він у коментарях на сторінці Сироїд.

"До речі, це привітання від мене особисто, і навіть листівку я підписував власноруч – не як голова ДФС, а як чоловік Роман Насіров", - зауважив він.

Кожен десятий українець (11%) вважає свято 8 Березня пережитком радянського минулого. Про це свідчать дані дослідження компанії TNS.

Водночас більшість опитаних все ж позитивно ставляться до цього свята. 57% вказали, що це свято – хороший привід зробити приємне близьким жінкам, у 39% опитаних свято викликає позитивні емоції, 22% вказали, що це свято важливе, оскільки нагадує про права жінок.

Цікаво, що чоловіки значно частіше вказують, що 8 Березня – хороший привід зробити приємне близьким жінкам (64%). І в той же час серед чоловіків більше тих, хто вважає що основна мета свята – отримання прибутку від продажу подарунків (9%).

Переважна більшість респондентів святкують 8 Березня, лише 16% вказали, що не відзначають це свято. Значно більше тих, хто не відзначає це свято – серед жителів Західного (23%) регіону та Києва (25%). Більшість опитаних планують святкувати 8 Березня вдома (46%).

Як українці відзначають 8 Березня

Радянська звичка дарувати коштовні подарунки посадовим особам продовжує дивувати – вчора виявила у приймальні таке "явищ...

Posted by Oksana Syroyid on Friday, March 4, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація