Керівником штабу "Правого сектора" на Київщині виявився кримінальний авторитет 90-х - "Гроші"

Керівником штабу "Правого сектора" на Київщині виявився кримінальний авторитет 90-х - "Гроші"

За неофіційними даними, криміналом на Київщині заправляє Фурса / Фото: ТСН.ua

Наразі Фурса їздить на "Мерседесі" і займається земельним бізнесом.    

У той час як бійці української армії гинуть на Сході України, дехто досі ходить у бронежилеті мирним Києвом.

Хто ходить столицею зі зброєю в руках, програма "Гроші" дізнавалась у лідерів "Правого сектора".

"Дуже велика кількість самозванців. Люди, яких ви бачите на вулиці зі зброєю, це не люди "Правого сектора", це я вам гарантую", - розповів прес-секретар "Правого сектора" Борислав Береза.

Нашивку на руку сьогодні може зробити кожен. Але справжні бійці "Правого сектора" тепер мають офіційні посвідчення, запевнили у структурі.

А от жителька Вишгороду Юлія Павловська має свій окремий погляд на діяльність "Правого сектору" в її районі.

"Будинок колишнього міністра екології. Випадково виявили, що один із таких палаців охороняє "Правий сектор". Люди з пов'язками ПС, автоматами АК", - розповіла вона.

Юлія зателефонувала до прес-служби, де їй нібито відповіли, що в маєтку екс-міністра екології знаходиться склад зброї ПС.

Журналістка запевняє, що криміналом у Вишгородському районі заправляє ніхто інший, як людина на прізвище Фурса – керівник штабу ПС у Київській області.

Криміналом на Київщині заправляє голова штабу "Правого сектора" - "Гроші"

Криміналом на Київщині заправляє голова штабу "Правого сектора" - "Гроші"

"Фурса - це кримінальний авторитет 90-х. Дуже відомий у Вишгороді та Вишгородському районі. Він просто вбивав людей, у нього кров на руках", - розповіла Юлія.

Колишній регіонал, сільський голова селища Хотянівка може бути близьким другом революціонера.

"Фурса - координатор "Правого сектора" у Київській області "кришує", по-іншому не назвати, одного з земельних злодіїв Вишгородського району - Грищенка Володимира Петровича", - заявила журналістка.

Заяву прокоментував лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош. За його словами, "кримінальних авторитетів у нас немає". "Але люди, які мали за політичними статтями судимості, такі є", - додав Ярош.

Журналісти намагались дізнатися більше подробиць про Фурсу у заступників Яроша. "Так, Слава Фурса, я чув про такого", - говорить Береза. Однак розповісти, що це людина, прес-секретар відмовився.

Проте вже на подвір'ї головного офісу "Правого сектору" кореспонденти програми "Гроші" зустріли самого В'ячеслава Фурса. Він виявився ще й власником "Мерседеса", який швиденько намагались відігнати від офісу.

За словами координатора ПС у Київській області, він не має ніякої причетності до криміналу. "Ні, такого абсолютно немає. Я – підприємець", - заявив він.

На питання, як бізнесмен потрапив до організації, що прославилась радикальними діями на Майдані, Фурса зазначив: "Ось ця ось несправедливість, вона і змусила малий і середній бізнес піднятися".

Варто зазначити, що раніше Фурса вже потрапляв до поля зору програми "Гроші". Тоді скромний бізнесмен був одним з упорядників майна Януковича у Межигір'ї. Саме він і його бійці сортували знайдені золоті ікони, статуї та недешевий автопарк.

Наразі своє минуле керівник штабу "Правого сектора" в Київській області описує дуже туманно. "Згадати 90-ті роки, лихі, максимум, що я робив, так це я відстоював свій бізнес", - говорить Фурса.

За його словами, на сьогодні він має 12 тисяч гектарів землі у Чернігівській області. "Це мій основний бізнес", - додав координатор штабу ПС.

Раніше повідомлялося, що "Правий сектор" вирушить на Схід України охороняти порядок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація