Голову броварської "Свободи" посадили на 2 місяці під домашній арешт (відео)

Голову броварської "Свободи" посадили на 2 місяці під домашній арешт (відео)

Свободівці заявляють, що оскаржуватимуть рішення. / Фото: http://www.svoboda.org.ua/

Свободівця звинуватили у хуліганстві під час акції 25 травня.

Голову Броварської районної організації ВО "Свобода" Олега Шевчука, який звинувачувався у вчиненні хуліганських дій під час акції 25 травня у міському парку "Перемога", засудили до двох місяців домашнього арешту.

Як повідомили у прес-службі ВО "Свобода", суддя Броварського міськрайонного суду Тамара Міхієнкова задовольнила клопотання прокурора Людмили Таран та присудила застосувати до свободівця запобіжний захід у вигляді двох місяців домашнього арешту.

У свою чергу свободівці заявляють, що оскаржуватимуть рішення та домагатимуться дисциплінарного покарання для прокурора та судді.

У "Свободі" заявляють, що 25 травня 2013 року в Броварах було скоєно напад на учасників мирної толоки проти розбазарювання комунальної землі в міському парку. Броварська районна організація ВО повідомила про масове побиття людей, затримання двох активістів "Свободи" та одного нападника. 

Між тим, в управлінні МВС Київської області повідомили, що 25 травня правопорядок у броварському парку "Перемога" під час проведення суботника міліція забезпечувала на підставі листа від Броварської міськради.

В міліції зазначили, що земельна ділянка була виділена на законних підставах під будівництву реабілітаційного медичного закладу, у якому планується надання безкоштовної допомоги мешканцям міста. "Незважаючи на попередження працівників міліції, учасники акції закликали громадян зруйнувати огорожу та вступили у конфлікт з правоохоронцями", - зазначили в обласному главку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація