"Голуб'яточко моє": Мама Савченко написала доньці листа, якщо тюремники її так і не пустять

"Голуб'яточко моє": Мама Савченко написала доньці листа, якщо тюремники її так і не пустять

Марія Савченко / Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

До українки пустили лише адвокатів.

Мама української льотчиці Надії Савченко Марія з 9-ї ранку чекає під СІЗО, аби зустрітись із донькою та особисто привітати з 35-річчям.

Як передає кореспондент ТСН, Марія Іванівна прилетіла до Росії напередодні, аби вже зранку побачитися з Надією. Однак, начальник тюрми у побаченні відмовив.

Втім, Марія Іванівна сподівається, що рішення змінять. Тюремники забрали в неї заяву на дозвіл побачення та паспорт, а також під опис забрали гостинці, яких для доньки мама привезла цілу валізу. Нині мама Савченко з консулами у дипломатичному авті чекають на рішення під СІЗО. До Надії пустили лише її адвокатів – Марка Фейгіна та Миколу Полозова. Дії російських тюремників Савченко-старшу обурили, з донькою востаннє бачилась 24 грудня минулого року, а вже у березні їм не дозволили побачитись.

"Душогуби! це ж не люди, це душогуби! Не могла таке подумати. Я бачу, що тут люди навколо "сексоти" - усюди дивляться, кругом нас оце ходять, підслуховують, це не країна, а це страшне. Звичайно, розстроєна. Їхати більше, ніж за тисячу кілометрів, щоб побачить дитину, і не пускають. Не можуть вони порушити закон, нам сказав начальник тюрми Колганов. А скільки ви вже порушили законів. У нас воюєте, у нас вбиваєте, і це викрасти людину, перевезти її сюди і судить, - то це не порушення закону? Це який закон порушили?!" - обурилась Марія Іванівна.

На випадок, якщо її так і не пустять до іменинниці, мама Савченко написала листа з привітанням. У ньому звертається до Наді – "голуб'яточко моє". Льотчиці найбільше подобається, коли мама її так називає.

Керівництво ізолятора пояснило свою відмову - кажуть, засудженим дозволяють побачитись з рідними лише раз на два місяці.

Льотчиці, військовополоненій та Герою України Надії Савченко сьогодні виповнюється 35 років, і це другий день народження, який вона зустрічає в російській в'язниці. За які, часом зворушливі, а часом дуже зухвалі вчинки Надю полюбили мільйони, згадав ТСН.ua.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Маму Надії Савченко кілька годин не пускають до полоненої

Маму Надії Савченко кілька годин не пускають до полоненої

Повʼязані теми:

Наступна публікація