Горбулін радить владі озброювати армію вертольотами, ракетами і не повертатися до призову

Горбулін радить владі озброювати армію вертольотами, ракетами і не повертатися до призову

Українська армія потребує швидкого і ефективного реформування / Фото: Думская.net

Радник президента України закликає швидко вирішувати проблеми армії.

Українська влада має найближчим часом вирішити завдання з підвищення можливостей спецпідрозділів СБУ, МВС і військ спеціального призначення Міноборони.

Таку думку висловив радник президента України, академік НАНУ Володимир Горбулін.

На його думку, сьогодні необхідно в максимально стислі терміни підготувати Збройні сили України до відбиття зовнішньої агресії, враховуючи її певні особливості. "Окрім засобів захисту, засобів зв'язку і негайного ремонту/часткової модернізації всієї наявної техніки ППО. Україні необхідно в найстисліші терміни вирішити завдання поставки у війська переносних і мобільних комплексів – ПЗРК і ПТКР, перекидання вже створеної легкої бронетехніки з тандемними високоточними боєприпасами", - сказав він.

Горбулін вважає, що держпідприємство "Укроборонсервіс" має негайно розширити спектр ремонту засобів ППО. Зокрема, вирішити завдання ремонту, модернізації, а в подальшому і складання вертольотів. Це можна зробити завдяки потужностям таких підприємств, як Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", АТ "Мотор Січ" і його складальний майданчик у Вінниці.

Він переконаний що слід орієнтуватися на застосування ракетних технологій. Так, сьогодні розглядаються два проекти – створення крилатої ракети і оперативно-тактичного ракетного комплексу.

Також Горбулін наполягає, що нова концепція вирішення завдань обороноздатності має враховувати протидію сучасній інформаційній війні, а для цього доцільно створити відповідну структуру у складі Ради національної безпеки і оборони України.

Крім того, радник президента України вважає неефективною в короткостроковій перспективі розроблену Міноборони України концепцію повернення до призову і збільшення чисельності Збройних сил до 260 тисяч осіб. А ЗСУ сьогодні "украй потребують вертольотів і авіаційного озброєння, засобів розвідки, систем управління і цілевказання, систем РЕБ, боєприпасів, нарешті", а не танків.

Раніше в.о. президента України Олександр Турчинов повідомив, що Збройні сили України приведені у повну бойову готовність через загрозу нападу Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація