Гордість та захист нації. Збройні сили України відзначають 25-річний ювілей

Гордість та захист нації. Збройні сили України відзначають 25-річний ювілей

Фото: УНІАН

За два з половиною роки війни на Донбасі українська армія відродилася та стала потужною.

Збройні сили України відзначають сьогодні, 6 грудня, ювілей – 25-ту річницю від часу створення. Президент України Петро Порошенко вчора привітав військових на передовій.

За кілометр від Горлівки, яку контролюють бойовики, верховний головнокомандувач проінспектував позиції українських вояків. Президент заявив, що пишається тим, як зміцніла армія за останні два роки. Згадав і про волонтерів, які відзначали напередодні свій день. Подякував за роботу і вручив нагороди. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

"Мені приємно, що народ сьогодні довіряє армії так само, як і церкві. Мені приємно, що за ці два роки ми пройшли дистанцію, коли добровольці трималися лише силою волонтерів, до армії, яка є гордістю держави", – сказав Порошенко.

День Збройних сил України – свято, яке останніми роками актуальне та надзвичайно важливе для держави, ідеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1". Анексія Криму, військовий конфлікт на Донбасі й тисячі загиблих та поранених українських захисників – Збройні сили сьогодні піднялися з попелу й гідно боронять Україну.

Старенька бронетехніка, відсутність зброї та боєприпасів і майже небоєздатна армія. Після здобуття Україною незалежності й протягом наступних 23 років Збройні сили України занепадали, скорочували штат та продавали майно.

25 років тому у спадок від Радянського Союзу ЗСУ отримали чималу кількість бойової техніки та особового складу. Лише артилерійських систем в України було понад сім тисяч. Але все це занепадало, допоки на Донбас не прийшла війна. Сьогодні українська армія відроджується, і хоч має меншу кількість бойової техніки та солдат, ніж 25 років тому, її бойовий потенціал набагато більший.

За цей час змінилося і ставлення українців до своєї армії. Тепер їй довіряють і нею пишаються.

Порошенко привітав українських воїнів на передовій з ювілеєм ЗСУ

Порошенко привітав українських воїнів на передовій з ювілеєм ЗСУ

Чи здатна сучасна українська армія захистити державу

Чи здатна сучасна українська армія захистити державу

Повʼязані теми:

Наступна публікація