Касько спрогнозував, що ГПУ може його заарештувати

Касько спрогнозував, що ГПУ може його заарештувати

Фото: Станіслав Ясинський / ТСН

Екс-заступнику генпрокурора вручили клопотання про взяття під варту.

ГПУ може кинути за ґрати екс-заступника генпрокурора України Віталія Каська.

Про це він заявив після виходу з допиту у Генпрокуратурі, пише телеканал "112 Україна".

"Метою сьогоднішнього виклику, який теж був здійснений з порушенням закону, було вручення, по суті, клопотання про взяття під варту", - наголосив він.

За словами Каська, це є підтвердженням того, що ГПУ хоче запроторити його у в'язницю.

"Це клопотання сьогодні подається в Печерський суд. Ми готуємося до захисту проти цієї позиції. Прокурор у провадженні був Шокін. Нині прокурором є Севрук та Говда, вони ведуть це кримінальне провадження і одразу після виходу від слідчого мені вручили чергову повістку в іншому кримінальному провадженні для явки в ГПУ", - додав екс-заступник Шокіна.

Окремо він зазначив, що інше кримінальне провадження відкрито за фактом перевищення службових повноважень, допит відбудеться у понеділок, 18 квітня.

Нагадаємо, раніше, Генеральна прокуратура України оприлюднила ордери на квартири, які належать екс-заступнику генерального прокурора Віталію Касько.

Зазначимо, раніше прокурор ГПУ Владислав Куценко та начальник управління з розслідування кримінальних проваджень у сферах державної служби та власності Дмитро Сус роз'яснили, у якій шахрайській схемі заволодіння кількома державними квартирами звинувачують екс-заступника Генпрокурора Віталія Каська.

У ніч проти понеділка, 11 квітня, представники ГПУ намагалися на вулиці оголосити підозру Віталію Каську у скоєнні злочину.

У ГПУ пояснили, що підозрюють екс-заступника Шокіна у придбанні права на майно шляхом обману та зловживання довірою, вчиненому в особливо великих розмірах, а також у використанні завідомо підробленого документа.

Як відомо, на його квартиру площею у 155 кв. м накладено арешт. ГПУ готує клопотання до суду про обрання запобіжного заходу підозрюваному, екс-заступнику генпрокурора загрожує до 12 років ув'язнення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація