ГПУ не знайшла часу на вручення повістки Сакварелідзе

ГПУ не знайшла часу на вручення повістки Сакварелідзе

Давід Сакварелідзе / Фото: УНІАН

Його викликали  допит у справі зникнення двох мільйонів доларів від уряду США, виділених на реформу ГПУ.

Генеральна прокуратура України досі не вручила повістку звільненому заступнику генпрокурора Давіду Сакварелідзе.

Як заявив слідчий Генеральної прокуратури України Дмитро Сус, він зробить це сьогодні після 12:00, коли в нього буде час, передає Еспресо.TV.

Сакварелідзе водночас заявляє, що йому обіцяли вручити повістку сьогодні рівно о 12:00.

Однак у телефонній розмові слідчий Дмитро Сус повідомив, що повістку привезе пізніше.

"Я йому о 12 не обіцяв, я обіцяв після 12-ї години, повістку привезу, як тільки знайду час", - сказав він. 

29 березня народні депутати України підтримали рішення відправити генерального прокурора Віктора Шокіна у відставку. За відповідне рішення проголосували 289 нардепів, виступили проти - 6, утрималися - 4 нардепи, не голосували - 40.

Однак напередодні він встиг звільнити Давіда Сакварелідзе з посади свого заступника. Причинами звільнення названі заклик та участь у мітингу за відставку Шокіна, відмова в участі у справі "діамантових прокурорів", неналежне оформлення документів щодо допуску до державної таємниці та гальмування реформ.

Нагадаємо, народні депутати, обрані від Одеської області, і керівники більшості обласних прокуратур України вимагали звільнити Давіда Сакварелідзе від посади заступника генпрокурора і голови прокуратури Одеської області. Відповідні листи вони написали на ім'я генерального прокурора Віктора Шокіна.

24 березня команді заступника генерального прокурора Давіда Сакварелідзе повідомили про обшуки під час прямого ефіру програми "Шустер Live". Повідомлення про ймовірні обшуки отримав заступник начальника відділу процесуального керівництва Віталій Опанасенко, якому подзвонили з Генпрокуратури. Пізніше ГПУ спростувала факт обшуків.

Напередодні Сакварелідзе повідомив, що двоє слідчих з його команди, які вели справу "діамантових прокурорів", отримали повідомлення про звільнення. Заступник генпрокурора назвав це "широкомасштабним наступом" на його команду через цю справу.

При цьому, прокурор ГПУ Владислав Куценко звинуватив команду Сакварелідзе у безвідповідальному ставленні до скандальної справи.

30 березня Сакварелідзе запросили на допит у справі зникнення двох мільйонів доларів від уряду США, виділених на реформу ГПУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація