ГПУ обіцяє Каськіву пом'якшення покарання в обмін на угоду зі слідством

ГПУ обіцяє Каськіву пом'якшення покарання в обмін на угоду зі слідством

ГПУ обіцяє Каськіву пом'якшення покарання в обмін на угоду зі слідством

Фото: Українська правда

Екс-чиновника затримали у Панамі.

ГПУ збирається клопотати про пом'якшення покарання екс-голові Держінвестпроекту Владиславу Каськіву, якщо він піде на угоду зі слідством.

Про це сказав заступник генерального прокурора Євген Єнін в ефірі "5 каналу".

"Те, що інкримінується пану Каськіву: це розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем групою осіб за попередньою змовою, що призвела до тяжких наслідків, а також підроблення документів", – нагадав він і наголосив: якщо Каськів піде на угоду зі слідством, прокуратура клопотатиме про пом'якшення йому покарання.

"Якщо Каськів піде на угоду зі слідством, видасть спільників, надасть інформацію, яку потребує українське слідство, ми будемо клопотати про пом'якшення покарання, яке визначатиме вже український суд", – запевняє Єнін.

Владислава Каськіва заарештували в Панамі

Владислава Каськіва заарештували в Панамі

Нагадаємо, колишнього главу Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва затримали в Панамі. Його можуть екстрадувати до України протягом 30 діб. 

Владислава Каськіва звинувачують у розкраданні державних коштів в 2012-2013 роках на суму 7,5 млн гривень за укладеним договором про надання фіктивних рекламних послуг з ТОВ "Глорія". Також розслідується ще кілька епізодів на значно більші суми розкрадань державних коштів.

Каськів був лідером партії "Пора", яка брала участь у Помаранчевій революції. З 23 грудня 2010 року до 15 березня 2014 року він був головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. Крім того, Каськів запам'ятався завдяки скандалу з лижним інструктором з Іспанії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація