ГПУ оприлюднила відео затримання екс-заступника міністра економіки

ГПУ оприлюднила відео затримання екс-заступника міністра економіки

Фото: Прес-служба ГПУ

Чиновник був причетний до схеми Курченка.

З'явилося відео затримання колишнього заступника міністра економіки Олександра Сухомлина.

Як повідомив на брифінгу генпрокурор України Юрій Луценко, Сухомлина затримали за рішенням Голосіївського суду 10 червня 2016 року. Його підозрюють у розкраданні скрапленого газу загальною сумою в понад 2 мільярди гривень.

Сухомлин на посаді голови Аукціонного комітету використовував своє службове становище для усунення конкуренції на спеціалізованих аукціонах з продажу скрапленого газу для потреб населення. Сухомлин контролював існування схеми Курченка по викупу за пільговими цінами через біржові аукціони всього обсягу скрапленого газу, який виробляли "Укргазвидобування" та "Укрнафта".

Луценко також повідомив, що на території 4-ох областей ще тривають обшуки за місцем проживання Сухомлина. Його місця роботи та його родичів. Самого чиновника за рішенням Голосіївського суду вже заарештовано з правом внесення застави у 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що генеральний прокурор України Юрій Луценко анонсував початок процедури заочного засудження екс-президента Віктора Януковича вже цієї осені. Януковичу інкримінується створення злочинної організації, узурпація влади, розкрадання державних коштів, застосування насильства проти мирних громадян і заклик до військової агресії проти України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація