ГПУ опублікувала нові папери з "чорної бухгалтерії" Корбана

Брифінг прокуратури відбувається одночасно із розглядом апеляції.

Фото: Прес-служба ГПУ
Генеральна прокуратура України провела брифінг, присвячений оприлюдненню нової порції документів які, як стверджується, було вилучено під час обшуків у приміщеннях заарештованого лідера УКРОПу Геннадія Корбана. Брифінг ГПУ відбувався одночасно із розглядом апеляції щодо арешту політика.

Прокуратура стверджує, що фінансування "злочинного угрупування" відбувалось разом із фінансуванням політичних проектів.

"У нас є дані - мільйони спрямовувалися на фінансування злочинного угруповання, а також на виборчу кампанію і окремі політичні та громадські організації. У всіх були загальні керівники, які розпоряджалися цими коштами, фінансуючи незаконні дії", - сказав прокурор ГПУ Владислав Куценко.

Показані документи, за твердженням ГПУ, доводять дачу хабарів працівникам управління по боротьбі з економічними злочинами т а прокуратури. Стверджується, що на виборчу кампанії у Чернігові за три місяці Корбан витратив 2,6 млн доларів.

Коли буде готовий обвинувальний акт щодо Корбана, прокуратура не знає. Слідчий з особливо важливих справ Микола Макеєв заявив, що адвокати політика затягують процес, тому обвинувачення ще не готове.

Як відомо, Корбану інкримінують захоплення голови Держземагентства України та директора Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників, створення та участь у злочинній організації, привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації та перешкоджання діяльності виборчих комісій.

 28 грудня 2015 року суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус прийняв рішення про арешт Геннадія Корбана на два місяці. Перед цим політик був примусово доправлений до Києва. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви та підозри, що у Корбана дійсно проблеми зі здоров'ям, адже його обстежили в дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

25 грудня під час засідання лідеру партії стало зле і його госпіталізували в лікарню Інституту Амосова, де провели стентування. Пізніше в лікарні винесли медичний висновок про задовільний стан здоров'я.

26 грудня Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про доставку Корбана до суду, але через поганий стан здоров'я політика завершити розгляд справи у суботу не вдалося. Суд перенесли на 27 грудня і тривав він до майже 14 години 28 грудня.

13 січня цього року Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги захисту Геннадія Корбанащодо арешту та утримання в СІЗО. Засідання у справі поновиться 22 січня.

Наразі Геннадій Корбан утримується в СІЗО СБУ в Києві. Захист політика вважає переведення порушенням норм чинного законодавства України і обвинувачує слідство у спробі тиску.

Повʼязані теми:

Наступна публікація