ГПУ передала до суду обвинувачення в справі скандального міністра уряду Азарова

ГПУ передала до суду обвинувачення в справі скандального міністра уряду Азарова

Олександр Лавринович / Фото: УНІАН

Лавриновича підозрюють у вчиненні великої розтрати бюджетних коштів.

Генпрокуратура завершила досудове розслідування у справі колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича та скерувала сьогодні, 7 жовтня, до суду обвинувальний акт. Також у справі проходить його заступник та директор Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головний бухгалтер Мін'юсту.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Колишніх чиновників обвинувачують у вчиненні розтрати бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн (на той час 1,1 млн дол США) через безпідставну та незаконну закупівлю Міністерством юстиції України послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США) під виглядом необхідності отримання правової допомоги під час підготовки до розгляду справи "Тимошенко проти України" в Європейському суді з прав людини, а фактично з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства під час судового розгляду колишнього прем'єра.

Генпрокуратура взялася за колишніх міністрів юстиції

Генпрокуратура взялася за колишніх міністрів юстиції

Як відомо, Олександр Лавринович наполягає, що закон не порушував.  Генпрокуратура просила суд арештувати Олександра Лавриновича з можливістю застави у 8,5 млн грн. Печерський районний суд відхилив клопотання прокуратури і оголосив для Лавриновича заставу у розмірі 1,2 млн гривень. У квітні Лавриновичу повернули закордонний паспорт.

Повʼязані теми:

Наступна публікація