ГПУ повернула одіозній Лукаш паспорти

ГПУ повернула одіозній Лукаш паспорти

Олена Лукаш / Фото: УНІАН

Вона переконує, що з країни виїжджати не збирається.

Генеральна прокуратура віддала екс-міністру юстиції часів Януковича - Олені Лукаш - її паспорти.

Про це вона написала у Facebook.

"Їхати з країни не збираюся. Не дочекаються", - додала вона.

Генеральная прокуратура наконец-то вернула мне мои паспорта! Радуюсь как в 16 лет.)P.S. Уезжать из страны не собираюсь....

Posted by Елена Лукаш on Tuesday, April 12, 2016

Нагадаємо, 5 листопада, СБУ затримала екс-міністра юстиції Олену Лукаш. Вона вважається однією з довірених осіб президента-втікача Віктора Януковича і вже не раз опинялася в епіцентрі скандалів. Крім того, вона була однією з перших, хто підтримав розгін і побиття учасників Революції Гідності.

Також Лукаш є одним з ініціатором ухвалення "диктаторських законів 16-го січня". А під час масових розстрілів активістів у центрі Києва  намагалася цьому знайти навіть законодавче обґрунтування.

За часів режиму Януковича, Лукаш була народним депутатом від Партії регіонів, міністром Кабінету Міністрів в уряді Азарова, радником президента. На посаду міністра юстиції Олену Лукаш було призначено в липні 2013-го року.

У розшуку, який СБУ оголосила 10 вересня, колишня міністр юстиції перебувала через її причетність до злочинів проти Майдану. Тоді дані про розшук були оприлюднені на сайті МВС у розділі "люди, які переховуються від органів прокуратури".

Розслідування по Лукаш ГПУ проводить з травня 2014 року, згідно з яким вона, працюючи міністром юстиції, за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ "Європейська правова група" і фізичними особами-підприємцями протягом серпня 2013 р. - січня 2014 р. заволоділа держкоштами в сумі 2,523 млн грн.

Пізніше стало відомо, що Лукаш зникла 28 липня 2015 року, і що у суду є постанова на її затримання з метою приводу. У серпні 2015 Печерський районний суд Києва заарештував три квартири, які належать Лукаш. Підозра у скоєнні злочинів, за даними ГПУ, була оголошено 28 травня 2015 року.

6 листопада Печерський суд Києва заарештував Олену Лукаш на 2 місяці з можливістю вийти під заставу. Як відомо, заставу за екс-міністра вніс народний депутат Вадим Новинський.

У березні 2016 року Генпрокуратура України призупинила слідство у кримінальному провадженні проти Лукаш

Повʼязані теми:

Наступна публікація