ГПУ відзвітувала про 1200 томів доказової бази щодо кривавих розстрілів майданівців

ГПУ відзвітувала про 1200 томів доказової бази щодо кривавих розстрілів майданівців

ГПУ відзвітувала про 1200 томів доказової бази / Фото: УНІАН

Слідчі встановили підозрюваних і викрили схему вчинення злочинів.

Зібрана доказова база щодо кривавих розгонів майданівців 18 і 19 лютого 2014 року в центрі Києва налічує більше 1200 томів матеріалів, а також встановлено підозрюваних і викрито схему вчинення злочинів проти мітингувальників.

Про це на брифінгу відзвітував начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк.

За даними слідства, деякі з встановлених слідством підозрюваних вже перебувають на лаві підсудних, інші - розшукуються.

Зокрема, до суду направлено обвинувальний акт стосовно командира роти БМОП "Беркут" ГУМВС у Харківській області, якому інкриміновано перевищення влади та службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків.

 

ЗІБРАНА ДОКАЗОВА БАЗА ПО ПОДІЯХ 18 І 19 ЛЮТОГО 2014 РОКУ НАЛІЧУЄ БІЛЬШЕ 1200 ТОМІВ МАТЕРІАЛІВУправлінням спеціальних р...

Опубліковано Генеральна прокуратура України 17 лютого 2016 р.

Крім того, у Подільському районному суді Києва розглядається провадження стосовно міліціонера роти БМОП "Беркуту" ГУМВС у Харківській області, якого звинувачено у заподіянні тілесних ушкоджень протестувальнику. Триває досудове слідство стосовно командирів БМОП "Беркут" ГУМВС у Львівській та Харківській областях.

Також у ГПУ повідомили, що слідчим вдалося реконструювати хронологію подій і зібрати достатні докази для підозри колишніх високопосадовців у організації та здійсненні силового розгону мітингувальників.

"Загалом по подіях 18 та 19 лютого 2014 року повідомлено про підозру 27 осіб. Обвинувальні акти стосовно 8 направлено до суду. У розшуку перебувають 17 осіб, у тому числі колишній глава держави, керівництво МВС, внутрішніх військ, СБУ та київської міліції", - підсумував Горбатюк.

Раніше повідомлялося, що ГПУ передала до суду справу проти екс-очільника УСБУ Києва через розстріл майданівців. Олександр Щеголев, підозрюваний в причетності до вбивств учасників Революції гідності, був затриманий 20 серпня 2015 року і наразі залишається під арештом. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація