ГПУ викликає Каська на допит у справі про Майдан

ГПУ викликає Каська на допит у справі про Майдан

Фото: УНІАН

Допит проводитиме слідчий в особливо важливих справах Козюра.

Сьогодні, 18 квітня, екс-заступник Генпрокурора Віталій Касько повідомив, що його викликають на допит у ГПУ у новій справі.

"Вистава продовжується. Сьогодні іду на черговий допит в прокуратуру, але вже по іншому кримінальному провадженню. Що це за провадження і яке я маю відношення до нього - загадка. Підозрюю, що ГПУ вигадує їх на ходу, щоб не випускати мене з поля зору", - написав Касько у  своєму Facebook.

"Також поки неясно, чи переросте статус свідка в чергову сфабриковану підозру. Отже 15.00, вул. Борисоглібська, 18. Вхід на виставу вільний", - зазначив він.

Він також навів повістку про виклик, в якій зазначається, що допит проводитиме слідчий в особливо важливих справах Козюра. Допит проводиться у справі, яку внесено до ЄРДР під номером 42015000000000635.

Як пише Українська правда, це справа щодо перешкоджання розслідуванню вбивств на Майдані.

Згідно з ЄРДР, за № 42015000000000635 внесено відомості щодо перевищення своїх службових повноважень службовими особами МВС, СБУ та ГПУ, які чинили перешкоди в проведенні досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами протидії протестним акціям і, зокрема, у кримінальному провадженні 12014100060000228 від 22.01.2014 за фактами вчинення масових вбивств у період листопада 2013 – лютого 2014 року, знищували докази, які могли мати значення для встановлення об'єктивної істини у провадженні та вчиняли іншу протидію розслідуванню.

Нагадаємо, Віталія Каська підозрюють у шахрайстві та підробленні документів. На думку слідчих, він нібито отримав дві службові квартири, а потім їх приватизував. Стало також відомо про ще одну кримінальну справу проти нього - перевищення службових повноважень. Сам Касько кримінальні провадження називає помстою за розслідування справи діамантових прокурорів.

Прокуратура почала справжню війну проти Віталія Каська

Прокуратура почала справжню війну проти Віталія Каська

Повʼязані теми:

Наступна публікація