ГПУ затримала розшукуваного у справі Майдану екс-заступника командири роти "Беркут"

ГПУ затримала розшукуваного у справі Майдану екс-заступника командири роти "Беркут"

Фото: УНІАН

Наразі беркутівцю оголосили підозру.

Слідчі ГПУ затримали екс-заступника командира роти столичного спецпідрозділу міліції "Беркут", який розшукувався за перевищення влади та незаконне затримання євромайданівців у ніч проти 23 січня 2014 року у Кріпосному провулку.

Про це повідомили в управлінні зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України.

Як зазначається, затримання протестувальників беркутівцями супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їхнього мікроавтобуса.

"Окрім того затриманому інкримінується організація службових підроблень рапортів та надання завідомо неправдивих показань підлеглими йому співробітниками, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою", - додали у ГПУ.

Наразі затриманому оголошено підозру, до суду внесено клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше СБУ та Генпрокуратура ідентифікували вогнепальну зброю, з якої вбивали активістів Майдану. Тодішній генеральний прокурор Віктор Шокін зазначав, що слідством доведено "повністю та беззаперечно, що з цієї зброї вбивали майданівців".

Повʼязані теми:

Наступна публікація