Гречківський звинуватив МВС і ГПУ у замовленні справи проти нього і пообіцяв не тікати з країни

Гречківський звинуватив МВС і ГПУ у замовленні справи проти нього і пообіцяв не тікати з країни

Фото: Вища рада юстиції

Член ВРЮ на суді назвав прізвища посадовців, які йому погрожували.

Член Вищої ради юстиції України Павло Гречківський звинуватив посадовців з Міністерства внутрішніх справ України і Генеральної прокуратури України у замовленні кримінальної справи проти нього.

Про це він заявив журналістам після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, передає УНІАН.

"Я вважаю, що це замовна справа. Я чекав і писав свої заяви ще у квітні місяці про те, що стосовно мене, за моєю інформацією, готується якась провокація. І я це підтвердив в заяві від 5 вересня голові Вищої ради юстиції, вказавши конкретних посадових осіб з Міністерства внутрішніх справ та Генпрокуратури, які мені погрожували. Я назвав, хто саме робив ці погрози", - сказав Гречківський.

Член ВРЮ переконує, що не скоював жодного злочину і запевняє, що у слідства немає проти нього доказів.

"Доказів стосовно мене ніяких особливих немає. Та їх і не могло бути, оскільки ніяких правопорушень я не здійснював", - запевнив Гречківський.

Щодо рішення суду, яке обрало члену ВРЮ запобіжний захід у вигляді застави на 3,8 млн грн, то Гречківський заявив, що він ним задоволений.

"Це рішення суду неоднозначне. З одного боку, відмовлено прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Застосована застава - ну, вона більш для мене підйомна, ніж та, яку просило звинувачення", - сказав він.

Павло Гречківський переконує, що у нього немає наміру виїжджати з країни і він або буде і надалі виконувати свої службові обов'язки, або піде у відпустку.

"Я нікуди не збираюся їхати: я буду або виконувати свої службові обов'язки так, як вирішить Вища рада юстиції ... а якщо я і піду у відпустку, то це тільки через те, що немає юридичного механізму на сьогоднішній день відсторонити мене як члена ВРЮ з посади", - зазначив він.

Колеги Гречківського не відсторонили його від посади у ВРЮ

Колеги Гречківського не відсторонили його від посади у ВРЮ

Нагадаємо, що 21 вересня, одного з членів Вищої Ради юстиції Павла Гречківського викрили на вимаганні хабара на суму у 500 тисяч доларів. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко. Чиновник запросив кругленьку суму за незаконний вплив на судове рішення.   Згодом Генеральна прокуратура України вручила підозру Гречківському.

22 вересня, Вища рада юстиції відмовилася відсторонити від посади свого члена Павла Гречківського, якого ГПУ викрила на вимаганні хабара у півмільйона гривень. Комісія оголосила відповідне рішення та вирішила звернутися до ГПУ із проханням надати докази, які свідчать про порушення присяги Гречківським. 

Натомість кореспондент "Радіо Свобода" Михайло Штекель додав, що Гречківський піде у відпустку. Згодом Генеральна прокуратура України вручила підозру Гречківському.

Суд обрав Гречківському запобіжний захід у вигляді застави в сумі понад 3,8 мільйона гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація