Гриценко натякнув на поважних "замовників" розгону Євромайдану та похвалився аудіодоказами

Гриценко натякнув на поважних "замовників" розгону Євромайдану та похвалився аудіодоказами

Гриценко натякнув, що наказ віддавали "з високої гори" / Фото: УНІАН

Депутат стверджує, що йому передали радіозаписи переговорів "Беркуту" під час розгону мітингу на Майдані.  

Народний депутат Анатолій Гриценко заявив, що має записи радіообміну командирів "Беркуту" під час силового розгону Євромайдану 30 листопада. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Цієї ночі мені передали записи радіообміну командирів "Беркуту" під час нічного штурму Майдану 30 листопада. Із радіообміну ясно, що це був завчасно спланований напад, з чіткою координацією дій окремих груп спецпідрозділу. Команди, доповіді, характерні голоси - все це може допомогти слідству відтворити картину злочину, визначити поіменно керівників і окремих виконавців злочинного наказу", - написав Гриценко.


За його словами, записи він передав "різним людям для збереження у різних місцях".

"Про факт їх отримання я одразу ж повідомив: з трибуни Майдану, близько 02:30 ночі. Принагідно подякував порядним людям, які є навіть в тому "Беркуті", що безпосередньо знищував Майдан", - написав нардеп.

Те, що записи передали саме йому, Гриценко пояснив тим, що йому "довіряють".

"Напевно Генеральній прокуратурі, яка за дорученням президента проводить розслідування - не довіряють. Я теж не маю довіри до нинішньої Генеральної прокуратури, але завтра все ж офіційно надішлю Віктору Пшонці копію цих файлів. Можливо, він їх має, не знаю. Захоче - використає в ході слідства. Хоча я впевнений: слідство те об'єктивним зараз не буде (ключове слово "зараз"). Чому? Тому що наказ "Беркуту" віддавали згори. З високої гори..." - додав депутат.


Також Гриценко наголосив, що записи він отримав "від невідомої, але порядної людини" та зазначив, що не даватиме жодних коментарів журналістам з цього приводу.

Як повідомялося раніше, скандальний полковник "Беркуту" розказав, де був під час штурму Банкової

Повʼязані теми:

Наступна публікація